Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tisztán a szexről 3. – A jó szex hozzávalói

Az utóbbi időben sok embert kérdeztem meg arról, milyen számára a jó szex. Rengeteg különböző választ kaptam. A jelzők jól megmutatták a válaszolók ízlését, vágyait, tapasztalatait, de sokszor tanult mintáit és traumáit is. – A Tisztán a szexről sorozatunk 3. része a SzabadNem-en.

 

szavak_1.jpg Mintegy 30 ember több, mint 100 válasza alapján készült szófelhő

A sorozat korábbi részei: 1. rész  2. rész

Írásom elején egy rövid játékra hívlak. Tedd fel magadnak a kérdést: „Milyen nekem a jó szex?” Csukd be a szemed, válaszolj legalább öt jelzővel erre, és ha van kedved, írd fel ezeket egy papírra!

 

A következőkben az általam megkérdezett válaszokból közlök egy válogatást:

Milyen nekem a jó szex? – válogatás a válaszokból

  • Intenzív, játékos, elnyújtott, kényeztetős, felolvadós, érzéki, határokon táncolós

  • Örömteli, minden résztvevő számára kielégítő, belefeledkezős, minden érzékszervre ható, jó értelemben gátlástalan

  • Meghitt, odaadó, szenvedélyes, magával ragadó, szabad

  • Ösztönös, önkéntes, leplezetlen, kölcsönös, ellenállhatatlan

  • Test nélküli, éteri, a személyt teljességgel eltávolító, ima, "istenimádat", nem a résztvevő emberekről szól... ők csak eszközök...

  • Jó ízű/szagú, kielégítő, kikapcsoló, transzba eső, megtartó, körbefogó, kölcsönös

  • Játékos, izgalmas, mély(sége van), dinamikus, őszinte, tabumentes, szabad, áramló, odafigyelős, összehangolódós, teljes, hangos

  • Vad, dinamikus, ízes-szagos, végtelen, fárasztó

  • Ellazult, bensőséges, kifinomult, szenvedélyes, nyitott, kapcsolódás-alapú, szertelen, természetes

  • Ösztönös, szenvedélyes, határtalan, kontrollt vesztő, szabályozatlan, kontrollálatlan, végtelen, transzcendens

  • Természetes, spontán, self performance-ok egyelően elosztottak, nem túlnyújtott, jókedvű, felidézhető

  • Agykisütő, feszültségoldó, kielégítő, szarakodásmentes, férfiasságomat erősítő, domináns

  • Játékos, kalandos, vad, falhoz vágós, érzéki, kölcsönös

  • Játékos, szenvedélyes, érzéki, változatos, spirituális

  • Intenzív, érzéki, erős, lüktető, észvesztő

  • Figyelmes, összekapcsoló, borzongató, bizsergető, tanító, hosszú

  • Nyitott, rugalmas, elfogadó, laza, ösztönös

  • Hangos, változatos, intenzív, lucskos, szókimondó

Bár a válaszok egyéniek, létezik néhány közös tényező, amelyek alapvető kereteket adnak az örömteli és tápláló szexhez. Mik ezek?

 

Önkéntesség

Az, hogy kivel, mikor és milyen formában szexelj vagy ne szexelj, hol húzod meg a személyes határaidat – alapvető döntési jogod. Ugyanennyire fontos, hogy te is tiszteletben tartsd partnereid határait.

Nagyon fontos, hogy egy szexuális helyzetben az összes résztvevő döntésképes életkorú és állapotú legyen, és ne nehezedjen rá semmilyen nyomás, kényszer.

Nincs ez másképp párkapcsolatban sem. "A szexuális vágy szükségletként vagy követelésként való kifejeződése megöli a másik vágyát. Abban a pillanatban, hogy a szex kötelességnek tűnik, meg vannak számlálva a napjai" – írja Feldmár András, és ezt nagyon is érdemes megfogadni.

Nincs olyan, hogy bármit KELL tenned, és rengeteg fokozat van. Ha nincs vágyad, ne erőltesd a szexet, akkor sem, ha szeretett partnered vágyik rá! Ha van kedved, segíthetsz, részt vehetsz szexuális játékában, nézheted őt, beszélhetsz hozzá, adhatsz neki „egyoldalúan” örömet. Ha azonban ezt csak félelemből, kötelességérzetből, kényszerből tennéd, akkor hosszabb távon sérüléseket fogsz gyűjteni magadban.

Nehéz és megterhelő tud lenni egy klasszikus, zárt párkapcsolati modellben, ha a két fél libidója, szexuális szükséglete nagyon eltérő, vagy egyes életszakaszokban eltolódik, de erre nem ad megoldást önmagunk megerőszakolása. Ha ilyen problémátok van, arra csak az egyenes és őszinte kommunikáció, a türelem adhat közös megoldást.   

 

Biztonság

A biztonság sokrétű. Magában foglalja a fizikai és a lelki tényezőket. Azt az érzést, hogy jó helyen, biztonságos térben vagy. Azt, hogy megfelelő emberrel vagy, aki vigyáz és figyel rád, tiszteletben tartja a határaidat, érzéseidet, vágyaidat. És azt is, hogy vigyázol és mások is vigyáznak az egészségedre, ahogy te is vigyázol a partnereidére.

Ide tartozik az is, hogy rendelkezz és rendelkezhess a döntésedhez szükséges összes információval, őszinték legyenek veled és tudj minden olyan körülményről, kockázatról (egészségügyi, kapcsolati, lelki stb.), ami döntésedet – hogy valamit tegyél vagy ne tegyél – az adott helyzetben befolyásolhatja.kep_3.jpg

Kísérletezni, játszani csodás dolog, és izgalmas kaland a komfortzóna tágítása is, de figyelj a saját testi és lelki reakcióidra! Amitől félsz, ami iránt undort érzel, ami fájdalmat okoz és amitől befeszülsz, azt ne erőltesd! Lehet, hogy az ellenállásod a pillanatnak, az időzítésnek, sőt lehet, hogy az adott partnernek szól, de ne erőszakold meg magad senki kedvéért!

Nincs olyan, hogy valamire már az elején igent mondtál, és utána már nem szállhatsz ki.

Lehet, hogy az elején kívántad, de közben valami kizökkentett vagy megzavart. Ha ilyet érzel, állj meg, kérj időt, vagy akár teljesen hagyd abba, amit épp csináltok! Légy türelmes magaddal, magatokkal!

Ugyanez vonatkozik partnereidre is. Figyelj rájuk, tiszteld őket; ne csak akkor, ha szólnak, hanem akkor is, ha azt érzed, hogy valami nekik nem jó. Ilyenkor is állj meg, beszéljetek róla, vagy akár függesszétek fel teljesen, amit csináltok!

  

Önelfogadás, elfogadottság

Az örömteli szex fontos eleme, hogy elfogadd a saját tested, és partnered is elfogadóan, szeretettel, tisztelettel kezelje azt.

A szexualitásod, vágyaid a te legintimebb részeid közé tartoznak. Ahhoz, hogy szexualitásodban felszabadult lehess, fontos, hogy mélységében feltérképezd vágyaidat és elfogadd azokat.

Ugyanilyen fontos, hogy olyan partnered legyen, aki előtt szabadon és görcsmentesen felvállalhatod vágyaidat, érzéseidet, és ha azok nem is találkoznak tökéletesen az övéivel, akkor is elfogadjon téged; legfeljebb bizonyos dolgokra személyesen nemet mondjon.

Ösztönszinten a vágyaid nem biztos, hogy formailag megfelelnek azoknak az elveknek, amelyeket előzőleg vázoltam. Sokak erotikus fantáziájában megjelennek hatalmi dinamikák, alá- és fölérendeltségi viszonyok, birtoklás, birtokoltság, kényszer, de akár még bizonyos fokú fájdalom is.

Ahogy ezzel kapcsolatban Esther Perel pszichológus Az affér című könyvében írja:

Az erotika nem mindig politikailag korrekt. Ha túlzottan ragaszkodunk a hálószobában a kortárs nyugati kultúra nagy ajándékaihoz – demokrácia, konszenzusra törekvés, egyenlőség, korrektség és kölcsönös tolerancia –, az nagyon unalmas szexet eredményezhet. Hogy kiegyensúlyozottak a nemi szerepek, az a modern társadalom nagy vívmánya, és számottevően javított a szexuális jogaink helyzetén. (…) A szexuális vágy nem mindig játszik a jó állampolgár szabályai szerint. Ez persze nem azt jelenti, hogy vissza kellene térnünk a nemi szerepek régi leosztásához, a patriarchális előjogok és a nők elnyomásának sötét időibe. De fontos kielemeznünk a szexuális választásainkat – úgy a jogosakat, mint a tiltottakat – a mai kultúra keretein belül.”

A fenti – esetenként félremagyarázott – idézet tehát nem azt mondja, hogy bárki, bármilyen szinten jogosult lenne az önkéntesség vagy a biztonság alapelveit áthágni a szexben; viszont ha két (vagy több) ember korlátozó, hatalmi vagy esetleg erődinamikákra vágyik szexuális játékai során, akkor azt biztonságos és önkéntes keretek között bátran élje meg.

 

A vágy  

Az emberi vágy mibenléte a legnehezebben definiálható és megfogható fogalmak egyike. Ez a minőségi együttlétek egyik alapvető „fűtőanyaga”, amely nélkül nehezen képzelhető el kielégítő, tápláló és örömteli szexualitás.

De mitől vágyunk valakire szexuálisan? Mitől gyorsul fel a pulzusunk valakire gondolva, valakit érezve, érzékelve? Mitől leszünk nedvesek, áll fel a farok, remegnek a végtagok?

Számtalan kutató kereste már a válaszokat ezekre a kérdésekre, és valószínűleg nincs egyetlen általános felelet rájuk.

A vágy egyik szintje ösztönös, kémiai: benne van a másik lény testalkata, mozgása, szaga, kisugárzása, hangja – mindazon külső tulajdonságai, amiket közvetlen kommunikáció nélkül is érzékelünk.

A másik szintje kognitív: a másik ember beszéde, gondolatai, az, ahogy szól, viselkedik velünk, a pozitív emlékei annak, amit vele már átéltünk, valamint a fantáziák, amelyeket hozzá társítunk.

A szexuális vágyat erősíthetik különböző lelki folyamatok, megérzések, mély érzelmi, érzésbeli kapcsolódások, de önmagában a szerelem érzése nem feltétlenül kapcsolódik mindenkiben össze a vággyal.  

A vágy ugyanakkor nem csak egy konkrét másik emberre irányulhat, a vágy tárgya lehet egy fétis: tárgy, helyzet, vagy akár egy képzeletbeli lény is. Ezek a fétisek – amennyiben nem okoznak szorongásokat, szégyent az emberben – megfelelő keretek között, hasonló ízlésű partnerrel sok örömöt adhatnak.

A vágynak ugyanakkor egyes esetekben lehetnek társadalmi normák által vagy jogi szempontból tiltott alanyai is (pl. családtag, kiskorú, állat, erőszak stb.). Ezen parafiliák  transzformálásához szakember segítségére lehet szükség.  

A vágy a szexuális kapcsolatok első fázisában többnyire spontán jelen van, és amennyiben jók a közös élmények, egy ideig intenzíven fennmarad, idővel viszont jórészt alábbhagy.

A társkapcsolatban élők többsége számára fontos egyfajta szexuális feszültség, polaritás fenntartása, vagy újrafelfedezése, ami megfelelő hajtóerőt adhat a kielégítő szexuális élethez. Enélkül a feszültség nélkül az emberi, együttműködési szinten alapvetően jól működő kapcsolatokban is alábbhagyhat a vágy, és a viszony egyfajta „baráti” szeretetkapcsolattá alakulhat át. Bár ennek a pozitív feszültségnek a fenntartására, esetleg újjáépítésére nincsen általános, mindenki számára működő recept, sokfajta módszer, iskola létezik. (Tanácsokat korábban már itt a SzabadNem-en is adtunk.)

***

Vad, érzéki, játékos, kifinomult, vagy esetleg transzcendens? Bármilyen legyen is számodra a jó szex, ha a fenti hozzávalók rendelkezésedre állnak, akkor mindened megvan ahhoz, hogy belakd szexualitásod fantasztikus játszóterét. Kívánom, hogy sok örömed leljed benne!  

Szerző: LGL

 

 Kommentelés itt! 

 

Kapcsolódó cikkek a SzabadNem-en:

A csikló, ahogy még sosem láttad

Tisztán a szextől – Mítoszok az orgazmusról

Ízlések és szexnyelvek

Szextippek: 11 tanács egyenrangú párkapcsolatban

 

 

Kövess minket facebook-on!

Leírás

Női és férfi szerepek, nemi identitások, párkapcsolati és szextippek, szexuális orientációk metszetszemléletű feminizmus, LMBTQ* témák – szóval minden, aminek a rettegett g-betűs szóhoz, a genderhez köze van. „Minél közelebb mégy hozzá, annál jobban megérted!”

Címkék

#erőszak kultúra (8) #metoo (5) #velemismegtörtént (3) 19. század (4) 20. század (8) 5 dolog (1) 7 dolog (1) ableizmus (2) abortusz (3) abundance (1) adatbázis (1) adathalászat (1) Adomány (1) advent (1) agyfasz (3) AIDS (1) ajándék (1) akarácsonylegyenténylegaszeretetünnepeésneatúlfogyasztásé (1) akcióhős (1) aktivizmus (9) áldozat (4) áldozathibáztatás (5) álhír (2) alkalmi kapcsolat (2) alkoholizmus (2) állam (1) Allan G Johnson (2) állapotosság (2) áltudomány (1) anál (1) anális szex (1) anemaznem (1) angyal (1) angyalka (1) anna todd (1) antikapitalizmus (3) antropológia (1) anya (10) anyuka (2) apa (7) apuka (2) aranyvasárnap (1) Ariana Grande (1) ásó (1) átfektetés (1) Átfektetés Mozgalom (1) autó (1) autonómia (1) az igazi (1) az igen az igen (6) a nem az nem (6) baba (4) babavárás (1) baloldal (3) bántalmazás (1) barátság (1) Barát Erzsébet (1) barlangos test (1) beleegyezés (2) beszámoló (2) beszéd (4) betegállomány (2) bevándorlás (1) biológia (10) biológiai meghatározottság (3) bipoláris (1) bipoláris affektív zavar (1) bipoláris zavar (1) biszex (3) biszexualitás (4) bizonytalan kötődés (1) biztonság (8) biztonságos kötődés (1) blog (1) BME women (1) bögre (1) bögre helyett (1) bölcsi (1) bölcsőde (1) boldog karácsonyt (1) böngészés (1) bőségmodell (1) budapest pride (7) bullying (3) büntetés (1) busz (1) CDU (1) cégvezető (1) CEU (2) childfree (1) cirkómajom (1) clitoris (1) coming out (3) corona (2) corona virus (1) covid19 (1) csakazigenazigen (2) csak az igen jelent beleegyezést (2) család (11) családon belüli erőszak (10) családtervezés (1) csecsemő (1) csikló (1) csillám (1) csillámpor (1) csimpánz (1) Csizmadia Ferenc (1) csók (2) csontrák (1) cumisüveg (1) dajkál (1) depresszió (1) díj (2) diktatúra (1) dínó (1) dinoszaurusz (2) diszkrimináció (7) dísztárgy (1) divestment (1) drag queen (1) Dr Bender Zsuzsanna (1) dzsingülbelsz (1) education (1) egészséges szex (2) egészségügy (1) éghajlatváltozás (2) egyenlőség (9) egyenlő bánásmód (1) egyenrangúság (2) egyenrangú párkapcsolat (1) Egyesült Államok (2) Egyesült Királyság (2) egyetem (1) egygeci (1) egy éves (1) ellenzék (2) Ellis (1) elmebeteg (1) elnyomottak színháza (1) előadás (2) előítélet (1) előny (1) Először Lakást (1) ember (3) emberi jogok (4) emberség (4) engemis (3) eonizmus (1) erekció (1) erkölcs (1) erkölcscsősz (1) erogén zóna (1) erőszak (23) erőszakkultúra (9) erőszakmentes kommunikáció (1) erőszakos férfi (8) esély (1) esélyegyenlőség (5) esszencializmus (12) etika (2) etikus (1) etikus nemmonogámia (1) etnikum (2) etológia (1) eugenika (1) evolúciós pszichológia (1) ezüstvasárnap (1) facapalm (1) facebook (5) facepalm (1) fanfiction (1) fazék (1) fedél nélkül (1) fekete nők (1) felelősség (4) felsővezető (1) feltalálók (1) feltámadott a tenger (1) felvilágosítás (2) felvonulás (1) feminista (9) feminizmus (54) fenyő (1) férfi (17) férfiak (37) férfiak elleni erőszak (1) férfiasság (1) férfierőszak (4) férfijogi aktivisták (3) férfikönnyek (2) férjjelölt (1) fertőzés (1) fesztivál (1) fiatal feminista (4) fidesz (1) Fidesz (6) film (7) filmfesztivál (2) fiúk (2) főállású apa (1) főállású szülő (1) Fodor Éva (1) fogadóóra (1) fogamzásgátlás (2) fogamzásgátló (1) fogyasztás (4) fogyasztói társadalom (3) fogyatékossággal élők (1) fosszilis energiahordozók (1) Freud (3) frida (1) Frida (1) FRIDA (1) Frida grant (1) fundamentalizmus (1) futóverseny (1) G-pont (1) gender (31) genderfészek (3) genderharcos (1) genderizmus (1) genderpánik (4) gender identitás (3) giccs (1) gloria steinem (2) gondoskodás (4) gondoskodó férfi (2) gőzmozdony (1) Grant (1) grant (1) grincs (1) gyakori kérdések (2) gyakornok (1) gyász (1) gyerek (6) gyerekek (25) gyerekgondozás (3) gyereknevelés (5) gyermek (3) gyermekbántalmazás (2) gyilkosság (2) győzelem (1) gyűlöletbűncselekmény (1) habilizmus (2) háború (1) hagyomány (2) hajlék (1) hajléktalan (3) hajléktalanság (2) hajléktalanszálló (1) hajléktalantörvény (1) hajó (1) Hannover (1) harry styles (1) hatalom (3) határok (1) határon túli magyarok (1) Háttér (1) Havelock Ellis (1) házasság (8) házikó (1) heteroszexualitás (17) heti gender (2) higénia (1) hírek (4) híres nők (2) HIV (1) hóember (1) hógömb (1) holokauszt (1) homofóbia (7) homoszexualitás (19) hópiha (1) hópihe (1) Housing (1) Housing First (1) hülye (5) hülye kérdés (2) humorista (1) hüvely (1) hüvelyi G pont (2) idegengyűlölet (3) identitás (6) ideológia (1) idősgondozás (2) igazgató (1) InGen (1) ingyen lakás (1) inségmodell (1) interjú (1) internet (4) intersectionality (9) interszekcionalitás (22) interszexualitás (1) intézményi árulás (1) intimitás (1) introvertált (1) IQ-teszt (1) irodalom (1) írói pályázat (1) irónia (1) Írország (1) iskola (1) ismétlődő kérdések (1) Isztambuli Egyezmény (6) itt az idő (1) ivar (1) J. K. Rowling (1) járvány (2) játék (1) jobboldali (1) jog (2) jótékony (1) jótékonykodás (1) jótékonyság (1) jövőkép (1) jó szex (1) judith butler (2) Julia Serano (3) Jurassic Park (1) kacat (1) kamaszok (1) kampány (1) kamuhír (2) Kanada (1) kapitalizmus (4) karácsony (3) karácsonyfa (1) karácsonyi parti (1) karantén (1) karcsonyijótékonykodás (1) képregény (3) képviseleti demokrácia (1) képviselő (1) képviselő úr (1) kérdések (1) kereszténydemokrata (1) kertészkedés (1) kétharmad (1) kettős mérce (2) kiáltvány (2) kiberbiztonság (3) kielégülés (1) kitörés (1) kitüntetés (1) kiváltság (1) kívánt terhesség (1) klímamegállapodás (1) kocsi (1) kolléga (1) kommentelés (4) kommentháború (2) kommunikáció (1) konferencia (2) könyv (2) konzervatív (3) kórház (2) kormány (2) környezetvédelem (3) korona (4) koronaszex (1) koronavírus (1) korrupció (1) kötődés (1) kötődéselmélet (1) követőszoftver (1) közösség (1) kultúra (6) kurd (1) kurdok (1) kurd nők (1) kurucinfo (1) kutatás (2) kutya (1) kutyus (1) lábas (1) lakás (2) lakáspolitika (2) lakásprogram (1) lakásszegénység (2) lányok (4) leghülyébb kérdés (2) legyen szabad a nem (9) legyen szabad a nemet mondás (1) legyen szabad a nemről beszélni (1) Leiti (1) lelkész (1) lelkisegély (1) Lengyelország (3) leszbikus (8) libernyák (1) LMBT (4) lmbt (1) lmbtq (1) LMBTQ (47) LMBTQ történet (10) lottó (1) lottószelvény (1) lucky boy (2) macska (1) magazine (1) Magyar Nemzet (1) magyar történelem (1) magzat (1) majom (1) manifesztó (2) manipuláció (1) mankó (1) maradunk (1) Márki-Zay (1) Márki-Zay Péter (1) Márton Joci (1) Marton László (1) másállapot (2) másodlagos viktimizáció (2) maszkulinitás (1) maszturbálás (1) mázli (1) mécses (1) megcsalás (1) megelőzés (1) megnyitó (1) meg nem született (1) melegházasság (2) meleg férfi (5) mellbimbó (1) meló (1) mélyszegénység (1) men (4) menstruáció (2) mentális betegség (1) mérgező férfiasságkultúra (1) mesék (1) metoo (5) metszet (7) metszetszemlélet (22) milyen a jó szex (1) minekszülazilyen (1) minek szül (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök úr (1) Miss Galaxy (1) mítosz (2) miután (1) molesztálás (1) monogám (1) monogámia (2) monopoly (1) more than two (1) mozgalom (7) mozgássérült (1) munka (5) munkahely (5) munkahelyi diszkrimináció (6) munkás (2) művészfilm (1) Muxes (1) MZP (1) nagymama (1) nagynéni (1) nagy Ő (1) NANE (3) negeneráljunkszemetet (1) negyártsszemetet (1) nembináris (3) Németország (2) nemi betegség (1) nemi erőszak (3) nemi identitás (22) nemi különbségek (9) nemi szerepek (23) nemi sztereotípiák (14) nemkívánt terhesség (1) nemtehetszróla (1) nemzet (4) nemzetiség (2) nem tehetsz róla (2) népek tengere (1) népszavazás (1) nevegyélkacatot (1) nevegyélszemetet (1) nevelés (1) nincs puszi (1) (9) nőgyűlölet (14) női orgazmus (1) női sors (3) nők (20) nők elleni erőszak (19) nőtörténet (1) nőügyek (7) novella (1) nyeremény (1) nyílt levél (1) nyitott kapcsolat (1) nyomor (2) O1G (2) oktatás (3) olajszörny (1) Olmi (1) Olmi Thiessen (1) öltözködés (2) önazonosság (1) önbizalom (3) one direction (1) önfenntartás (1) online biztonság (3) online magazin (1) önrendelkezés (2) OpenGender (1) Orbán (2) Orbán Viktor (3) orgazmus (3) örökbefogadás (1) osztály (1) ösztöndíj (1) ötös (1) ötöslottó (1) otthon (2) óvoda (1) óvszer (2) pályaművek (8) pályázat (2) pánik (2) pánikbetegség (1) pár (1) párkapcsolat (12) party (1) patriarchátus (20) pech (1) pedofilia (2) pénisz (1) pénzjutalom (1) Petőfi (1) plus size (1) Pogány Anikó (1) poli (3) poliamoria (3) politika (13) politikai korrektség (5) politikus (2) populáris kultúra (2) pornó (4) pozitív (2) Pride (2) princípium (2) privilégium (1) Prizma (2) Prizma közösség (2) propaganda (1) prostitúció (1) pszichés betegség (2) pszichiátria (1) pszichológia (15) PTSD (1) publikálás (1) puszi (1) Puzsér (1) Puzsér Róbert (2) queerfeminizmus (1) rabszolga (1) rabszolgatörvény (2) ragadozó (1) rák (1) rámpa (1) randevú (1) randi (1) raptor (1) rasszizmus (13) referendum (1) reklámok (1) rendőr (1) rendőrautó (1) rendőrök (2) rendőrség (2) rendszer (9) rendszerkritika (13) rendszerváltás (2) rénszarvas (1) reproduktív jogok (2) Rétvári Bence (1) Reuss András (1) ringat (1) rivotril (1) rokkant (2) rokkantsági ellátás (1) Románia (1) roma nők (1) sajtószemle (1) Sárosdi Lilla (1) scarcity (1) segély (2) sexual education (2) sex ed (2) Simone de Beauvoir (1) slam poetry (1) slutshaming (3) sorfal (1) sorozat (1) stand-up (1) statisztika (1) stimuláció (1) Stockholm (1) Svédország (1) szabad (1) Szabadnem csapat (4) szabadság (4) szabad szoftver (1) Szakállas Katalin (1) szakdolgozat (1) szálló (1) Szeged (2) szegénység (7) szélsőjobb (1) személyes határok (1) személyiség (1) szerelem (3) szerelmi csalódás (1) szerencse (1) szerencsés fiú (2) szeretet (2) szeretetünnepe (2) szeretkezés (1) szerkesztőség (1) szex (24) szexedukáció (5) szexizmus (11) szexológia (8) szexrandi (1) szextippek (3) szexuális egészség (4) szexuális erőszak (16) szexuális felvilágosítás (7) szexuális izgalom (3) szexuális kényszerítés (6) szexuális önrendelkezés (6) szexuális vágy (5) szexuális zaklatás (1) szexualitás (5) szexus (1) Szigetvári Kórház (1) szimpátiatüntetés (1) Szíria (1) szocializáció (2) szociológia (2) szolidaritás (4) szopás (1) szoptatás (1) SZTE (1) sztereotípiák (7) szülés (2) szülészeti erőszak (1) szülesztés (5) szülő (9) takarító (1) találmányok (1) társadalmi nem (5) társadalom (68) társasjáték (1) télapó (1) tenger (1) terf (11) terhesség (2) terhességmegszakítás (1) termosz (1) testi autonómia (2) testi önrendelkezés (4) testkép (3) testvériség (1) tévedés (1) téved miniszterelnök úr (1) Thomas (1) tiktak (1) tiktaktiktak (1) tippek (4) tisztelet (1) tizenévesek (5) többszerelműség (3) több mint kettő (1) tök (1) tökön rúg (1) tökön rúgás (1) történelem (13) törvény (2) továbbképzés (1) toxikus maszkulinitás (1) transzfeminizmus (7) transzfóbia (4) transzgender (19) transzkritikus (4) transzneműség (43) transz férfi (6) Trans Film Fest (1) tranzíció (nemi átmenet) (1) tréning (1) troll (3) Trump (1) trump (1) túlfogyasztás (1) túlnépesedés (1) túlóra (1) tüntetés (5) Túró Rudi (1) twitter (2) unborn (1) ünnepek (1) unoka (1) unoka szülés (1) USA (6) Utah (1) Utah állam (1) utazó (1) utca (1) utcai zaklatás (2) utcán élés (1) üveggömb (1) vagina (2) válasz (2) választás (3) választás2018 (1) van egy álmom (1) városi libsi (1) védekezés (1) vegetáriánus-vegán (1) vélemény (5) velemismegtörtént (3) velociraptor (1) vetélés (1) vicc (1) video (2) videoblog (3) viking (1) vírus (2) vita (2) vitakultúra (3) vlogger (1) vonat (1) wikipédia (1) womens march (1) Young Feminist (1) zaklatás (2) zsákfalu (2) Zuzana Čaputová (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása