„És jó baba?” - Még több hülye kérdés
Neked mi volt a leghülyébb kérdés az életedben? #facepalm poszt 2. rész

Miután előző posztunkban összeszedtük a leghülyébb ismétlődő kérdéseket, amiket emberek kapnak életük során, itt most a leghülyébb egyedi kérdéseket adjuk közre. Ha szeretnél hozzátenni a listához, írj nekünk kommentet a Facebook-oldalunkon! Kattints ide a kommenteléshez.

Sorozatunk előző részében a leghülyébb
ISMÉTLŐDŐ kérdések listáját adtuk közre. Katt ide!

Mikor mutatsz már be valakit?

Rajtad látszik, hogy nem dohányzol, olyan ártatlannak nézel ki.

Lefogynál 20 kilót és lehetne hosszú szőke hajad?

MÁV-nál dolgozó jóbarátomnak tették fel: Van barátnője? Ha igen, akkor előre szólok, utálni fogja a munkáját.

Nagyon jó, hogy ennyire szeretitek egymást... De kérdezhetek valamit? Nálatok most akkor... ki a parkoló, és ki a kocsi?

Tetoválásod van? Akkor te bevállalós lehetsz!

girl_1.jpeg

És jó baba? (Vajon milyen a "rossz baba"?) 

Ugye már átalussza az éjszakat? Még nem tud járni? Ó szegény!

És jól szopik? (utcán, üvöltve) 

Elvégezted már az egyetemet? Nem? Pedig te olyan okos vagy!

Mikor lesz dédunokám?

Milyen gyakran ordibáltok egymással?

Te otthon szültél? Hű, és nem féltél?

De hát miért fontos neked, hogy be legyél jelentve?

Munkanélküli kiskönyvvel dolgoztató főnök szájából: Tiktaktiktak, te se leszel fiatalabb! (Nem akartam mondani, hogy „jelents be b+, hogy legyen jogosultságom gyesre és akkor majd tudok tervezni.”)

Szülés előtti napokban: És egyben vagytok még?

Munkahelyen: És magának van-e férje, kedves? Nincs. De barátja azért csak van?

Anyud otthon van? (30 éves vagyok, albérletben élek)

Társkeresőn: – Mit dolgozol? – Ápolónő vagyok. – Húúú, az jó! – Mármint kinek, és miért? – Mert az ápolónők... (És ezzel gyakorlatilag lekurvázott az ismerkedésünk harmadik mondatában.)

Miért nincs gyereked?

És miért nem tudsz nyugton maradni? A férjed is veled maradt volna.

Én PhD-zom, párom Tesco-ban eladó: Hát, nem baj az, ha szeretitek egymást...

Hogy érted, hogy nem vagy katolikus? Hát megkereszteltünk!

oroszlan.jpeg

Ukrajnába meg Moldovába mész? De miért? Mi van ott? Hát, én nem mennék... (végig túráztuk, kihagyhatatlan!)

Skorpió vagy? Jaj. Azokkal vigyázni kell, igazi g*cik.

Mikor lesz fogszabályzód?

Miért van szükséged a vallásra a helyzetedben? Nem nehéz összeegyeztetni az LMBT-identitásoddal?

Mi lesz, ha megöregszel és ráncos lesz a sok tetoválásod?

Ne filozofálj! Az egy nőnek nem áll jól!

Mit kérsz inni? – Egy pohár sört. – Tessék, itt egy boroskóla, a sör nem illik egy nőhöz.

Miért kellett Pestről vidékre költözni? Budapesten vannak a legjobb lehetőségek!

De ha neked van diplomád, a férjednek meg nincs, akkor hol ismerkedtetek meg? És nem akarod rábeszélni, hogy legyen diplomája?

Mért nem posztolsz magadról képeket?

Nahát, balkezes vagy?

És mivel foglalkozol? – Zeneszerző vagyok és énekes. – Aha, klassz! És milyen hangszeren játszol?

Mikor lesz gyereketek? A barátnőd még szülhet attól, hogy te betegséggel küzdesz...

Mikor leszünk végre nagyszülők? (Ha csináltok még egy gyereket, és annak lesz gyereke.)

Suliudvaron, anno hetedikben, fiú osztálytársaim társaságában fociztam, ők meg egymást szívatták: – Még egy lány is jobban tud focizni nálad!

startrec.jpeg

Tizenkettedikes végzősként a postán, az alkalmazott vet egy pillantást a szalagomra a kabátomon, majd megkérdi: – Most ballagsz az általános iskolából?

Tavaly voltam egy koncerten. Egy srác leszólított: – Meghívhatlak valamire? – Köszi, nem. Eltelt pár perc, újra megtalált: – Biztos ne hívjalak meg... – KÖSZI, NEM! Amúgy is van barátom! – Jaa... de attól még... – NEM!!

Összeköltöztünk másfél éve: Majd ha nektek lesz gyereketek... Jaj dehogynem lesz, csak most még így gondolod!

Nem szoktátok nézni ezt a jó kis főzős műsort?... Mii?? Nem néztek tévét? Hát akkor mit szoktatok ti csinálni, drága szíveim?

Még nem tudjátok, mi lesz a vacsora?? Hát én ha hazajövök, már előttem van a kaja, ki van takarítva stb.

De te miért nem sminkeled magad? De soha nem próbáltad? Nem is akarod? De miért? Na miért? Mondd már el! Én se sminkelhetlek ki? Most az egyszer?

– Majd amikor férjhez mész... – Nem fogok. – Sosem tudhatod! – Egészen biztos vagyok benne. – De ha majd egyszer jön a nagy ő... – Férjhez menni hozzá akkor sem fogok. (...és valahogy ezek után se veszi le, hogy mit is mondok valójában)

De akkor mit eszel? (vegán vagyok)

De ha nem akarsz gyereket, ki tart el öregkorodban?

Még mindig ugyanaz a pasi/férj?

Még mindig csak a babák?

És ebből meg is lehet élni?

Ki vigyáz addig a gyerekekre?

A férjed mit szól ehhez?

 

facapalm.jpeg

Hát itt vagy/megérkeztél? (Nem, ez a hologramom.)

A munkádból meg lehet élni? (Nem, cseszd meg, a szellememmel társalogsz.)

Mikor lesz rendes munkád? (Mihelyst leesik, hogy vállalkozónak lenni rendes munka.)

Foglalt vagy? (Nem, nem vagyok szék.)

Szabad vagy? (Ameddig betartom a BTK-t...)

Barátod van? Akkor te is ilyen feminista lezbika vagy? 

Hogy bírod egyedül? Azért alkalmi van? És anélkül hogy bírod? (Vagdosom az ereimet fél óránként, térdre rogyok, a tekintetemet az ég felé emelem, majd felkiáltok: Istenem mért?!)

Nem akarsz gyereket? Pedig egy nő addig nem is igazi nő. (Most inkubátorról beszélünk vagy emberi lényekről önálló akarattal? És a férfiaknak ezt mért nem mondják soha? Hogy addig nem vagy igazi férfi, míg nem nemzettél gyereket?)

És ezt mind elolvastad? Tegnap nem egy másik könyv volt nálad? (Ja, ma a zöldet hoztam, mert az megy a harisnyámhoz.)

És ha valaki azért hagy majd el, mert nem akarsz gyereket? (Akkor egyikünk sem áltatja magát azzal, hogy a másik majd megváltozik!)

Most megint mit tanulsz? Mért nem lehet csak egy dologban elmélyedni, mint minden normális ember? (Megismertetnélek egy fogalommal: multipotencionális. Tudom nehéz szó, de ha kitartóan gyakorlod, menni fog! Hajrá.)

Komolyan SNI-s/diszgráfiás vagy? Régen nem volt ilyen, csak fel kellett pofozni a gyereket, neked is az hiányzik! (Köszönöm szépen kérdésedet, de megnyugtatlak, elég verést kaptam, és nem változtatott a helyzeten.)

Nem felmentést kell adni, hogy tovább tanulhass, hanem szakmunkásba kellene járni. (És ezt olykor tanároktól.)

Munkahelyen a főnök, mikor valami anyag van nála: Lenne kedved dolgozni egy kicsit? (Nem, csak poénból járok be, hagyjál, elmentem kávézni.)

Rommá ázva megérkezés után: Esik? (Nem. Kabátban szoktam zuhanyozni.)

Utcán: És kislány vagy kisfiú? (Majd a válasz után továbbmennek. Nem értem miért annyira lényeges ez.)

 

Sorozatunk előző részében a leghülyébb ISMÉTLŐDŐ kérdések listáját adtuk közre. Katt ide!

 

 Ha tetszett a bejegyzés, a Facebook oldalunk lájkolása után tudsz kommentet írni 
 
hozzá!
Kattints ide. 

 

Kapcsolódó olvasmányok a blogunkon:

Tényleg tudni akarod, mit lehet tenni a nemi erőszak ellen?

A férfikielégülés női ára

5 kérdés önmagadhoz, mielőtt az interneten kommentelsz

 

Kövess minket facebook-on!

Leírás

Női és férfi szerepek, nemi identitások, párkapcsolati és szextippek, szexuális orientációk metszetszemléletű feminizmus, LMBTQ* témák – szóval minden, aminek a rettegett g-betűs szóhoz, a genderhez köze van. „Minél közelebb mégy hozzá, annál jobban megérted!”

Címkék

#erőszak kultúra (8) #metoo (6) #velemismegtörtént (3) 19. század (4) 20. század (8) 5 dolog (1) 7 dolog (1) ableizmus (2) abortusz (3) adatbázis (1) adathalászat (1) Adomány (1) advent (1) agyfasz (3) AIDS (1) ajándék (1) akarácsonylegyenténylegaszeretetünnepeésneatúlfogyasztásé (1) aktivizmus (8) áldozat (4) áldozathibáztatás (5) álhír (1) alkoholizmus (2) Allan G Johnson (1) állapotosság (2) áltudomány (1) anál (1) anális szex (1) anemaznem (1) angyal (1) angyalka (1) anna todd (1) antikapitalizmus (3) anya (9) anyuka (2) apa (7) apuka (2) aranyvasárnap (1) Ariana Grande (1) ásó (1) átfektetés (1) Átfektetés Mozgalom (1) autó (1) autonómia (1) az igazi (1) az igen az igen (6) a nem az nem (6) baba (4) babavárás (1) baloldal (3) bántalmazás (1) barátság (1) Barát Erzsébet (1) barlangos test (1) beleegyezés (2) beszéd (4) betegállomány (2) bevándorlás (1) biológia (7) biológiai meghatározottság (2) bipoláris (1) bipoláris affektív zavar (1) bipoláris zavar (1) biszex (2) biszexualitás (2) bizonytalan kötődés (1) biztonság (7) biztonságos kötődés (1) blog (1) BME women (1) bögre (1) bögre helyett (1) bölcsi (1) bölcsőde (1) boldog karácsonyt (1) böngészés (1) budapest pride (7) bullying (3) büntetés (1) busz (1) CDU (1) cégvezető (1) CEU (1) cirkómajom (1) clitoris (1) coming out (1) csakazigenazigen (2) csak az igen jelent beleegyezést (2) család (11) családon belüli erőszak (11) családtervezés (1) csecsemő (1) csikló (1) csillám (1) csillámpor (1) csimpánz (1) Csizmadia Ferenc (1) csók (2) csontrák (1) cumisüveg (1) dajkál (1) depresszió (1) díj (2) diktatúra (1) dinoszaurusz (1) diszkrimináció (7) dísztárgy (1) divestment (1) drag queen (1) Dr Bender Zsuzsanna (1) dzsingülbelsz (1) education (1) egészséges szex (2) éghajlatváltozás (2) egyenlőség (8) egyenlő bánásmód (1) egyenrangúság (1) egyenrangú párkapcsolat (1) Egyesült Államok (2) Egyesült Királyság (2) egyetem (1) egygeci (1) egy éves (1) ellenzék (2) Ellis (1) elmebeteg (1) elnyomottak színháza (1) Először Lakást (1) ember (3) emberi jogok (3) emberség (4) engemis (3) eonizmus (1) erekció (1) erkölcs (1) erkölcscsősz (1) erogén zóna (1) erőszak (22) erőszakkultúra (9) erőszakmentes kommunikáció (1) erőszakos férfi (8) esély (1) esélyegyenlőség (5) esszencializmus (11) etika (1) etikus (1) etikus nemmonogámia (1) etnikum (2) etológia (1) eugenika (1) evolúciós pszichológia (1) ezüstvasárnap (1) facapalm (1) facebook (5) facepalm (1) fanfiction (1) fazék (1) fedél nélkül (1) fekete nők (1) felelősség (4) felsővezető (1) feltalálók (1) feltámadott a tenger (1) felvilágosítás (2) felvonulás (1) feminista (9) feminizmus (51) fenyő (1) férfi (16) férfiak (36) férfiak elleni erőszak (1) férfierőszak (4) férfijogi aktivisták (3) férfikönnyek (2) férjjelölt (1) fertőzés (1) fesztivál (1) fiatal feminista (4) fidesz (1) Fidesz (4) film (7) filmfesztivál (2) fiúk (2) főállású apa (1) főállású szülő (1) fogadóóra (1) fogamzásgátlás (2) fogamzásgátló (1) fogyasztás (2) fogyasztói társadalom (1) fogyatékossággal élők (1) fosszilis energiahordozók (1) Freud (3) frida (1) Frida (1) FRIDA (1) Frida grant (1) fundamentalizmus (1) futóverseny (1) G-pont (1) gender (27) genderfészek (3) genderharcos (1) genderizmus (1) genderpánik (3) gender identitás (3) giccs (1) gloria steinem (2) gondoskodás (4) gondoskodó férfi (2) gőzmozdony (1) Grant (1) grant (1) grincs (1) gyakori kérdések (2) gyakornok (1) gyász (1) gyerek (5) gyerekek (25) gyerekgondozás (3) gyereknevelés (5) gyermek (3) gyermekbántalmazás (2) gyilkosság (2) győzelem (1) gyűlöletbűncselekmény (1) habilizmus (2) háború (1) hagyomány (2) hajlék (1) hajléktalan (3) hajléktalanság (2) hajléktalanszálló (1) hajléktalantörvény (1) hajó (1) Hannover (1) harry styles (1) hatalom (3) határok (1) határon túli magyarok (1) Háttér (1) Havelock Ellis (1) házasság (7) házikó (1) heteroszexualitás (15) heti gender (2) higénia (1) hírek (4) híres nők (2) HIV (1) hóember (1) hógömb (1) holokauszt (1) homofóbia (4) homoszexualitás (17) hópiha (1) hópihe (1) Housing (1) Housing First (1) hülye (4) hülye kérdés (2) humorista (1) hüvely (1) hüvelyi G pont (2) idegengyűlölet (3) identitás (6) ideológia (1) idősgondozás (1) igazgató (1) ingyen lakás (1) interjú (1) internet (4) intersectionality (9) interszekcionalitás (22) intézményi árulás (1) intimitás (1) introvertált (1) IQ-teszt (1) irodalom (1) írói pályázat (1) Írország (1) iskola (1) ismétlődő kérdések (1) Isztambuli Egyezmény (5) itt az idő (1) játék (1) jobboldali (1) jog (1) jótékony (1) jótékonykodás (1) jótékonyság (1) jövőkép (1) judith butler (3) Julia Serano (3) kacat (1) kamaszok (1) kampány (1) kamuhír (1) Kanada (1) kapitalizmus (3) karácsony (3) karácsonyfa (1) karácsonyi parti (1) karcsonyijótékonykodás (1) képregény (3) képviseleti demokrácia (1) képviselő (1) képviselő úr (1) kérdések (1) kereszténydemokrata (1) kertészkedés (1) kétharmad (1) kettős mérce (2) kiáltvány (2) kiberbiztonság (3) kielégülés (1) kitörés (1) kitüntetés (1) kívánt terhesség (1) klímamegállapodás (1) kocsi (1) kolléga (1) kommentelés (3) kommentháború (1) kommunikáció (1) konferencia (2) könyv (2) konzervatív (2) kórház (1) kormány (1) környezetvédelem (3) korrupció (1) kötődés (1) kötődéselmélet (1) követőszoftver (1) közösség (1) kultúra (6) kurd (1) kurdok (1) kurd nők (1) kurucinfo (1) kutatás (2) lábas (1) lakás (2) lakáspolitika (2) lakásprogram (1) lakásszegénység (2) lányok (4) leghülyébb kérdés (2) legyen szabad a nem (9) legyen szabad a nemet mondás (1) legyen szabad a nemről beszélni (1) Leiti (1) lelkész (1) lelkisegély (1) Lengyelország (1) leszbikus (8) lmbt (1) LMBT (2) lmbtq (1) LMBTQ (39) LMBTQ történet (8) lottó (1) lottószelvény (1) lucky boy (2) macska (1) magazine (1) magyar történelem (1) magzat (1) majom (1) manifesztó (2) mankó (1) maradunk (1) Márki-Zay (1) Márki-Zay Péter (1) Marton László (1) másállapot (2) másodlagos viktimizáció (2) maszturbálás (1) mázli (1) mécses (1) megcsalás (1) megnyitó (1) meg nem született (1) melegházasság (2) meleg férfi (5) mellbimbó (1) meló (1) mélyszegénység (1) men (4) menstruáció (2) mentális betegség (1) mesék (1) metoo (5) metszet (7) metszetszemlélet (20) minekszülazilyen (1) minek szül (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök úr (1) Miss Galaxy (1) mítosz (2) miután (1) molesztálás (1) monogám (1) monogámia (1) monopoly (1) mozgalom (8) munka (5) munkahely (5) munkahelyi diszkrimináció (6) munkás (2) művészfilm (1) Muxes (1) MZP (1) nagymama (1) nagynéni (1) nagy Ő (1) NANE (3) negeneráljunkszemetet (1) negyártsszemetet (1) nembináris (3) Németország (2) nemi betegség (1) nemi erőszak (3) nemi identitás (20) nemi különbségek (8) nemi szerepek (21) nemi sztereotípiák (12) nemkívánt terhesség (1) nemtehetszróla (1) nemzet (4) nemzetiség (2) nem tehetsz róla (2) népek tengere (1) népszavazás (1) nevegyélkacatot (1) nevegyélszemetet (1) nevelés (1) nincs puszi (1) (9) nőgyűlölet (14) női orgazmus (1) női sors (3) nők (19) nők elleni erőszak (21) nőtörténet (1) nőügyek (7) novella (1) nyeremény (1) nyílt levél (1) nyitott kapcsolat (1) nyomor (2) O1G (2) oktatás (3) olajszörny (1) Olmi (1) Olmi Thiessen (1) öltözködés (2) önazonosság (1) önbizalom (3) one direction (1) önfenntartás (1) online biztonság (2) online magazin (1) önrendelkezés (2) OpenGender (1) Orbán (2) Orbán Viktor (3) orgazmus (2) örökbefogadás (1) osztály (1) ösztöndíj (1) ötös (1) ötöslottó (1) otthon (2) óvoda (1) óvszer (2) pályaművek (8) pályázat (2) pánik (2) pánikbetegség (1) párkapcsolat (8) party (1) patriarchátus (19) pech (1) pedofilia (2) pénisz (1) pénzjutalom (1) Petőfi (1) plus size (1) Pogány Anikó (1) poli (2) poliamoria (2) politika (9) politikai korrektség (5) politikus (1) populáris kultúra (2) pornó (4) pozitív (2) Pride (2) princípium (2) Prizma (2) Prizma közösség (2) prostitúció (1) pszichés betegség (2) pszichiátria (1) pszichológia (15) PTSD (1) publikálás (1) puszi (1) Puzsér (1) Puzsér Róbert (2) queerfeminizmus (1) rabszolga (1) rabszolgatörvény (2) rák (1) rasszizmus (10) referendum (1) reklámok (1) rendőr (1) rendőrautó (1) rendőrök (2) rendőrség (2) rendszer (8) rendszerkritika (12) rendszerváltás (2) rénszarvas (1) reproduktív jogok (2) ringat (1) rivotril (1) rokkant (2) rokkantsági ellátás (1) Románia (1) roma nők (1) sajtószemle (1) Sárosdi Lilla (1) segély (2) sexual education (2) sex ed (2) Simone de Beauvoir (1) slam poetry (1) slutshaming (3) sorfal (1) sorozat (1) stand-up (1) statisztika (1) stimuláció (1) Stockholm (1) Svédország (1) szabad (1) Szabadnem csapat (4) szabadság (4) szabad szoftver (1) Szakállas Katalin (1) szakdolgozat (1) szálló (1) Szeged (2) szegénység (7) szélsőjobb (1) személyes határok (1) személyiség (1) szerelem (2) szerelmi csalódás (1) szerencse (1) szerencsés fiú (2) szeretet (2) szeretetünnepe (2) szeretkezés (1) szerkesztőség (1) szex (20) szexedukáció (5) szexizmus (7) szexológia (8) szextippek (3) szexuális egészség (4) szexuális erőszak (16) szexuális felvilágosítás (7) szexuális izgalom (3) szexuális kényszerítés (6) szexuális önrendelkezés (6) szexuális vágy (5) szexuális zaklatás (1) szexualitás (5) Szigetvári Kórház (1) szimpátiatüntetés (1) Szíria (1) szocializáció (2) szociológia (1) szolidaritás (3) szopás (1) szoptatás (1) SZTE (1) sztereotípiák (6) szülés (2) szülészeti erőszak (1) szülesztés (4) szülő (6) takarító (1) találmányok (1) társadalmi nem (3) társadalom (60) társasjáték (1) télapó (1) tenger (1) terf (10) terhesség (2) terhességmegszakítás (1) termosz (1) testi autonómia (2) testi önrendelkezés (3) testkép (2) testvériség (1) tévedés (1) téved miniszterelnök úr (1) Thomas (1) tiktak (1) tiktaktiktak (1) tippek (4) tizenévesek (5) többszerelműség (2) tök (1) tökön rúg (1) tökön rúgás (1) történelem (12) törvény (2) továbbképzés (1) transzfeminizmus (7) transzfóbia (1) transzgender (18) transzkritikus (4) transzneműség (39) transz férfi (6) Trans Film Fest (1) tranzíció (nemi átmenet) (1) tréning (1) troll (3) Trump (1) túlfogyasztás (1) túlnépesedés (1) túlóra (1) tüntetés (5) Túró Rudi (1) twitter (2) unborn (1) ünnepek (1) unoka (1) unoka szülés (1) USA (6) Utah (1) Utah állam (1) utazó (1) utca (1) utcai zaklatás (2) utcán élés (1) üveggömb (1) vagina (2) válasz (2) választás (3) választás2018 (1) van egy álmom (1) városi libsi (1) védekezés (1) vélemény (4) velemismegtörtént (3) vetélés (1) video (2) videoblog (3) viking (1) vita (2) vitakultúra (3) vlogger (1) vonat (1) wikipédia (1) womens march (1) Young Feminist (1) zaklatás (2) zsákfalu (2) Zuzana Čaputová (1) Címkefelhő