Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

„Minél közelebb mégy hozzá, annál jobban megérted.”

Szabadnem

7 dolog, amit nem tudtál a genderizmusról!

2018. március 22. - T. B.

Mit gondolnak a magyarországi genderharcosok a biológiáról? Tényleg el akarják venni az emberek nemi identitását? Kötelező lesz-e a melegházasság, ha bevezetik az Isztambuli Egyezményt? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz itt – méghozzá maguktól az érintettektől! Azok a veszélyes feminista genderharcosok most végre őszintén beszélnek. A 6. pontban beavatnak mindenkit a titkos terveikbe. Exklúzív!

 

Vigyázat, a 6. pont nyomokban szarkazmust tartalmaz.

 

A Magyar Időkön megjelent egy cikk „Biológiai helyett társadalmi nemek” címmel. Az Isztambuli Egyezmény jelenlegi állásáról szól. A cikk szerint az Egyezmény „a »biológiai nemek« helyett a »társadalmi nemek« létezését is rögzíti.”

 

Ezzel kapcsolatban mi, közveszélyes feminista genderharcosok szeretnénk tisztázni a következőket.

 

 

(1) Nem mondtuk soha, hogy a társadalmi nem fogalma leváltja a biológiai nem fogalmát.

 

A társadalmi nem fogalmát NEM a biológiai nem fogalma helyett használjuk, hanem MELLETTE.

 

A biológiai nem (angolul: sex) a testi sajátosságokra vonatkozik.

 

A társadalmi nem (angolul: gender) pedig a nemiszerep-elvárásokra, illetve a nemi sztereotípiákra vonatkozik. Vagyis a „princípiumra”, amelyeknek egyes személyek jobban megfelelnek, mások kevésbé.

 

Azaz, mi NEM tagadjuk a biológiai valóságot. Mi csak azt kérdőjelezzük meg, hogy a biológiai valóságból következnie kell-e a nemi szerepeknek. Hogy a pénisz vagy vagina megléte miatt el kell-e várni az emberektől a „nőies” és „férfias” viselkedésformákat.

 

Mert a nemi szerepek szerintünk korlátozzák az egyének szabadságát.

 

A valóságban is azt láthatjuk, hogy

 

a) ezeknek egyes emberek jobban megfelelnek, mások kevésbé vagy egyáltalán nem;

 

b) ezek az elvárások térben és időben sem állandóak.

 

(2) Ez a gender nem az a gender.

 

Az Isztambuli Egyezmény azért használja a gender fogalmát, mert a nők elleni erőszak jelensége a férfi-női szerepeknek való megfelelés kitetőzése. Milyen szerepekről beszélünk? A domináns, határozott, családfő férfi leuralja a követő, kiszolgáló, alárendelt nőt. A nő neveltetéséből kifolyólag az érdekérvényesítésre nem, vagy korlátozottan képes. Sőt, extrém esetben a férfi megbünteti (megveri, megerőszakolja, megöli) a nőt, ha kitör a szerepköréből és szakítani mer.

 

A megelőzés kapcsán ezért fontos beszélni arról, hogy a nemi sztereotípiák károsak lehetnek. Érdemes a nemi szerepelvárásokat kritikusan szemlélni.

 

A megelőzés nem lesz hatékony, ha nem abból indul ki, hogy férfi és nő egyenlő.

 

(3) Újra mondjuk, ez a gender nem az a gender.

 

Az Isztambul Egyezmény nem szól transzneműségről és nemi identitásról.

 

A gender identity a belsőként megélt nemi identitás. Vagyis, hogy nőnek, férfinak érzem magam, ezzel a nemmel azonosulok.

 

Ez nem egyenlő az imént említett nemi szereppel, ami a külső elvárásokra vonatkozó gender-fogalom (angolul: gender role).

 

Azaz, simán lehet (és van is!) női nemi identitásom ( = „nőnek érzem magam” ) attól, hogy nem felelek meg a „princípiumnak”.

 

Az Isztambuli Egyezmény senki nemi identitását nem akarja (és nem is képes) megváltoztatni!

 

Az Isztambuli Egyezmény a bántalmazott nők védelméről szól.

 

Akik gyakran – mellesleg – a lehető legkonzervatívabbak. Igen, legtöbbjük a lehető legtávolabb áll a „genderőrülettől”, és épp a kormány által ideálisnak tartott hagyományos családban akartak volna élni.

 

Már csak ezért is roppant ízléstelen LMBTQ-témákra hivatkozva a védelmüket megtagadni.

 

(4) Buzikról szó sincs.

 

Az Isztambuli Egyezmény nem foglal állást az azonos neműek házasságáról. Se pro, se kontra.

 

Házasságról annyit beszél, hogy tiltja a kényszerházasságot.

 

Az Isztambuli Egyezmény nem alkalmas az azonos neműek házassága melletti érvelésre.

 

(5) Ürügyek vagyunk.

 

Felesleges dühünkben megharagudni a meleg vagy transznemű emberekre, és elhatárolódni tőlük. Ők ugyanis csak az ÜRÜGY.

 

A fundamentalista-konzervatív oldal bűnbakoknak használja őket. Főleg a melegeknél is „furcsább” és kevésbé ismert transzneműeket. Őket a többség egyáltalán nem ismeri, és így jól lehet őket ijesztgetésre használni.

 

Magyarországon is vannak, akik inkább lepacsiznak a konzikkal és beállnak a genderideológiázásba, hátha akkor sikerül egy „feminizmus light”-ot elfogadtatni. Nem, nem fog sikerülni. Ugyanis ez az egész valójában arról szól, hogy az Isztambuli Egyezmény ellen ágálók FÉRFI ÉS NŐ EGYENLŐSÉGÉT ellenzik. Ragaszkodnak a nemi sztereotípiákhoz, férfi és nő hagyományos alá-fölérendeltségi viszonyához (amely az erőszak melegágya!). Csak mivel túl nagy társadalmi ellenállást szülne ennek nyílt kimondása a 21. században, ezért jönnek kapóra a kevésbé ismert, így bűnbaknak remekül használható kisebbségek. Ne dőljünk be ennek (se jobbról, se balról)!

 

Ne hagyjuk a feminizmust (illetve a progresszív oldalt) megosztani!

 

(6) Elvesszük az emberek nemi identitását!!!!4!!!!4!?,,!???!NÉGY!!!!2

 

Kövér László jön egy ideje mindig azzal, hogy „meg akarjuk fosztani az embereket a nemi identitásuktól”.

 

Bevallom. Itt van nálam egy zsák nemi identitás.

 

Útközben hazafele vettem el a szembejövő emberektől. Hogy aztán óvodás gyerekek közt szétosszam. Van, amelyiknek kettőt-hármat is odaadok, hogy JÓÓÓÓL ÖSSZEZAVARJAM ŐKET.

panic.jpg

 

De most komolyan. Feljebb említettem, hogy nekem magamnak is van női nemi identitásom. (Sajátom, nem loptam.)

 

De a nemi szerepeket, elvárásokat igenis elutasítom. A princípium az, amiből nem kérek. Ettől még nemi identitásom igenis van! :)

 

(7) Hol a gyakorlat?

 

„A dokumentum tartalmának kétharmada már ma is része a magyar jogrendnek" – mondja Gulyás Gergely (Fidesz).

 

Meglehet (ha nem is a kétharmada). Csak éppen az alkalmazással vannak súlyos problémák.

 

Hogy állunk például a távoltartási törvény két éve belebegtetett felülvizsgálatával, korrigálásával?

 

Minket nem a szövegelés érdekel! Hanem az, hogy a családon belüli és kapcsolati erőszakban megölt nők száma csökkenjen!

 

A NANE 2012. novemberi közleménye szerint: „Ha Magyarországon olyan lenne a megelőzés, mint az USA-ban, akkor évente 40 nőt ölne meg a partnere a jelenlegi 72 helyett. Ha pedig az erős fegyverlobbi nélküli országokat tekintjük, még többet tanulhatunk. Ha a megelőzés és a beavatkozás elérné nálunk a spanyolországi szintet, akkor 16 család gyászolna a jelenlegi 72 helyett évente, ha pedig a németországit, akkor 18.”

 

Tehát, szövegelés helyett eredményeket! A statisztikában 20 alatti számot szeretnénk látni!

 

 

Antoni Rita és a Szabadnem csapata

 

 


Moderálási alapelvek: fenntartjuk a jogot, hogy a gyűlöletkeltő, rasszista, -fób, tutimegmondó/kioktató & a témába nem illő kommenteket kimoderáljuk. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy mivel a blogot önkéntesek szerkesztik szabadidejükben, nincs mód a beérkező kommentek azonnali elbírálására. Így előfordulhat, hogy néhány nap is eltelik, mielőtt megjelenik egy új komment. A türelmet és megértést köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadnem.blog.hu/api/trackback/id/tr1413766522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.Log 2018.03.23. 15:25:09

1. Azért az Isztambuli Egyezmény ben foglalt ajánlások átültetése a gyakorlatba nemcsak a nőket védi a családon belüli bántalmazástól (is), hanem a férfiakat és a gyerekeket is. Amúgy me gpersze lehetne ezeket az ajánlásokat úgy is megvalósítani, hogy az országgyűlés nem ratifikálja a Fidesz-KDNP kormány által egyébként már aláírt egyezményt.
2. A női princípiumot illetően nem ártana leszögezni, hogy annak eleve csak egy kreacionista világképben van értelme. Ha az emberiség történelmi változások sorozatával vált olyanná, amilyen ma, akkor értelemszerűen a "nőiség" (akármi legyen is az) szintén időbeli változások végpontját képezi, és egyáltalán nem örök (ami persze abból is látszik, hogy kultúránként, sőt, szubkultúránként és persze időben is változik, konkrétan mit is takar a fogalom)...