„Minél közelebb mégy hozzá, annál jobban megérted.”

Szabadnem

A Szabadnem blogról

2017. február 22. - T. B.

A különböző kisebbségek, elnyomott csoportok, közösségek hátrányos helyzetében számtalan azonos vonás előfordul: a kirekesztésből, kitaszítottságból keletkező hátrányok szoros összefüggést alkotnak. Ezt jelenti a metszetszemlélet (másnéven az interszekcionalitás) fogalma. A metszetszemlélet eszméje nemcsak a társadalmi nemekkel folytatott munkát tartja fontosnak, de ezen kívül szolidaritást és együttműködést keres más, a társadalom mesterséges hierarchiája által szintén elnyomott és kizsákmányolt csoportokkal is. Egymás ismereteit kölcsönösen bővítve, ezáltal összetartó közösséget építve eredményesebben törekedhetünk mindannyiunk egyenlőségére.

Arról, hogy mi az a metszetszemlélet: itt írunk.


Sokszínűségünkben rejlik az erőnk! A Szabadnem blog a 2016 nyarán elindított Genderfészek csoport nyilvános felülete. Lásd még: Transznemű infopont

 

uj-logo-anna-tervezese-kisebb-betuk_1.png

 

Moderálási alapelvek:

Mivel sok, pezsgő, színvonalas blogot láttunk elnéptelenedni az öncélúan negatív, kötekedő kommentek miatt, ezért szükség esetén élni fogunk a moderálás vagy a kitiltás jogával. Nagyon fontos: nem az építő kritikáról, de még nem is az érvekkel alátámasztott ellenvéleményekről van szó. Ezeket igyekszünk tőlünk telhető módon megválaszolni. Fenntartjuk viszont a jogot, hogy a gyűlöletkeltő, rasszista, -fób, tutimegmondó/kioktató & a témába nem illő kommenteket kimoderáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

http://szabadnem.blog.hu/api/trackback/id/tr5512283043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.